13.4 C
București
joi, 22 februarie 2024

Crearea bazei de date pentru WordPress

Dacă instalați WordPress pe propriul dvs. server web, urmați instrucțiunile de mai jos pentru a vă crea baza de date WordPress și contul de utilizator.

Folosind phpMyAdmin

Dacă serverul dvs. web are instalat phpMyAdmin , puteți urma aceste instrucțiuni pentru a vă crea numele de utilizator și baza de date WordPress. Dacă lucrați pe propriul computer, pe majoritatea distribuțiilor Linux puteți instala automat PhpMyAdmin.

Notă: Aceste instrucțiuni sunt scrise pentru phpMyAdmin 4.4; interfața de utilizator phpMyAdmin poate varia ușor între versiuni.

Dacă o bază de date referitoare la WordPress nu există deja în meniul derulant Bază de date din stânga, creați una:

Alegeți un nume pentru baza dvs. de date WordPress: „wordpress” sau „blog” sunt bune, dar majoritatea serviciilor de găzduire (în special găzduire partajată) vor necesita un nume care încep cu numele dvs. de utilizator și un caracter de subliniere, așa că, chiar dacă lucrați pe propriul computer, vă sfătuim să vă verificați cerințele pentru serviciul de găzduire, astfel încât să le puteți urma pe propriul server și să vă puteți transfera baza de date fără modificări. Introduceți numele ale bazei de date în câmpul Creare bază de date și alegeți cea mai bună colație pentru limba și codificarea dvs. În majoritatea cazurilor este mai bine să alegeți în seria „utf8_” și, dacă nu vă găsiți limba, să alegeți „utf8mb4_general_ci” (Referință: [1] ).

Meniu derulant pentru codificarea limbii phpMyAdmin

Faceți clic pe pictograma phpMyAdmin din stânga sus pentru a reveni la pagina principală, apoi faceți clic pe fila Utilizatori . Dacă un utilizator legat de WordPress nu există deja în lista de utilizatori, creați unul:

Fila Utilizatori phpMyAdmin

 1. Faceți clic pe Adăugați utilizator .
 2. Alegeți un nume de utilizator pentru WordPress („wordpress” este bun) și introduceți-l în câmpul Nume utilizator . (Asigurați-vă că Utilizați câmpul de text: este selectat din meniul drop-down.)
 3. Alegeți o parolă sigură (în mod ideal, care conține o combinație de litere mari și mici, numere și simboluri) și introduceți-o în câmpul Parolă . (Asigurați-vă că Use text field: este selectat din meniul drop-down.) Reintroduceți parola în câmpul Re-type .
 4. Notați numele de utilizator și parola pe care le-ați ales.
 5. Lăsați toate opțiunile din Privilegii globale la valorile implicite.
 6. Faceți clic pe Go .
 7. Reveniți la ecranul Utilizatori și faceți clic pe pictograma Editați privilegii de pe utilizatorul pe care tocmai l-ați creat pentru WordPress.
 8. În secțiunea Privilegii specifice bazei de date , selectați baza de date pe care tocmai ați creat-o pentru WordPress în meniul derulant Adăugați privilegii la următoarea bază de date și faceți clic pe Go .
 9. Pagina se va reîmprospăta cu privilegii pentru acea bază de date. Faceți clic pe Check All pentru a selecta toate privilegiile și faceți clic pe Go .
 10. Pe pagina rezultată, notați numele gazdei afișat după Server: în partea de sus a paginii. (Acesta va fi de obicei localhost .)

Utilizarea clientului MySQL

Puteți crea utilizatori și baze de date MySQL rapid și ușor, rulând mysql din shell. Sintaxa este afișată mai jos, iar semnul dolar este promptul de comandă:

$ mysql -u adminusername -p 
Enter password: 
Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \\g. 
Your MySQL connection id is 5340 to server version: 3.23.54 

Type 'help;' or '\\h' for help. Type '\\c' to clear the buffer. 

mysql> CREATE DATABASE databasename; 
Query OK, 1 row affected (0.00 sec)

mysql> CREATE USER "wordpressusername"@"hostname" IDENTIFIED BY "password";
mysql> GRANT ALL PRIVILEGES ON databasename.* TO "wordpressusername"@"hostname";
Query OK, 0 rows affected (0.00 sec)

mysql> FLUSH PRIVILEGES; 
Query OK, 0 rows affected (0.01 sec)  

mysql> EXIT 
Bye 

Exemplul arată:

 • Acea rădăcină este și numele de administrator . Este o practică mai sigură să alegeți un așa-numit cont „muritor” ca administrator mysql, astfel încât să nu introduceți comanda „mysql” ca utilizator root al sistemului dumneavoastră. (De fiecare dată când puteți evita să lucrați ca root, vă reduceți șansele de a fi exploatat.) Numele pe care îl utilizați depinde de numele pe care l-ați atribuit ca administrator al bazei de date folosind mysqladmin.
 • wordpress sau blog sunt valori bune pentru databasename .
 • wordpress este o valoare bună pentru wordpressusername , dar ar trebui să vă dați seama că, din moment ce este folosit aici, întreaga lume îl va ști și ea.
 • numele gazdă va fi de obicei localhost. Dacă nu știți care ar trebui să fie această valoare, verificați cu administratorul de sistem dacă nu sunteți administratorul gazdei dvs. WordPress. Dacă sunteți administratorul sistemului, luați în considerare utilizarea unui cont non-root pentru a vă administra baza de date.
 • parola ar trebui să fie o parolă dificil de ghicit, în mod ideal să conțină o combinație de litere mari și mici, numere și simboluri. O modalitate bună de a evita utilizarea unui cuvânt găsit într-un dicționar este să folosiți prima literă a fiecărui cuvânt într-o frază pe care o găsiți ușor de reținut.

Dacă trebuie să scrieți undeva aceste valori, evitați să le scrieți în sistemul care conține lucrurile protejate de ele. Trebuie să vă amintiți valoarea folosită pentru databasename , wordpressusername , gazdă și parolă . Desigur, deoarece acestea sunt deja (sau vor fi în curând) în fișierul tău wp-config.php, nu este nevoie să le pui și în altă parte.

Folosind Plesk

Dacă furnizorul dvs. de găzduire furnizează panoul de control pentru găzduire Plesk și doriți să instalați manual WordPress, urmați instrucțiunile de mai jos pentru a crea o bază de date:

 1. Conectați-vă la Plesk.
 2. Faceți clic pe Baze de date în zona de site web personalizat a site-ului dvs. din pagina Site-uri web și domenii:

Baze de date web personalizate Plesk

 1. Faceți clic pe Adăugați o bază de date nouă , schimbați numele bazei de date dacă doriți, creați utilizatorul bazei de date furnizând acreditări și faceți clic pe OK . Ai terminat!

Folosind cPanel

Dacă furnizorul dvs. de găzduire furnizează panoul de control pentru găzduire cPanel , puteți urma aceste instrucțiuni simple pentru a vă crea numele de utilizator și baza de date WordPress. Un set mai complet de instrucțiuni pentru utilizarea cPanel pentru a crea baza de date și utilizator poate fi găsit în Utilizarea cPanel .

 1. Conectați-vă la cPanelul dvs.
 2. Faceți clic pe pictograma MySQL Database Wizard sub secțiunea Baze de date.
 3. În Pasul 1. Creați o bază de date, introduceți numele bazei de date și faceți clic pe Pasul următor.
 4. În Pasul 2. Crearea utilizatorilor bazei de date introduceți numele de utilizator al bazei de date și parola. Asigurați-vă că utilizați o parolă puternică. Faceți clic pe Creare utilizator.
 5. În Pasul 3. Adăugați utilizator la baza de date faceți clic pe caseta de selectare Toate privilegiile și faceți clic pe Pasul următor.
 6. În Pasul 4. Finalizați sarcina, notați numele și utilizatorul bazei de date. Notați valorile hostname , username , databasename și parola pe care ați ales-o. (Rețineți că numele de gazdă va fi de obicei localhost .)

Folosind DirectAdmin

Dacă sunteți un utilizator obișnuit al unui cont de găzduire web cu un singur site, vă puteți conecta normal. Apoi faceți clic pe MySQL Management . (Dacă acest lucru nu este ușor vizibil, poate că gazda dvs. trebuie să vă modifice „pachetul” pentru a activa MySQL.) Apoi urmați partea „c” de mai jos.

Conturi de distribuitor Este posibil ca conturile de administrator să fie nevoie să facă clic pe Nivel utilizator . Mai întâi trebuie să se conecteze ca Reseller dacă domeniul relevant este domeniul principal al Reseller-ului… sau să se conecteze ca Utilizator dacă domeniul nu este domeniul principal al Reseller-ului. Dacă este domeniul principal al Reseller-ului, atunci când sunteți conectat ca Reseller, faceți clic pe Nivel de utilizator . Cu toate acestea, dacă domeniul relevant nu este domeniul principal al Reseller-ului, atunci trebuie să vă conectați ca Utilizator. Apoi faceți clic pe MySQL Management . (Dacă nu este ușor vizibil, poate că trebuie să reveniți la nivelul Reseller sau Admin și să modificați „Gestionați pachetul utilizator” sau „Gestionați pachetul Reseller” pentru a activa MySQL.)

În MySQL Management, faceți clic pe cuvintele mici: Create new database . Aici vi se cere să trimiteți două sufixe pentru baza de date și numele de utilizator. Pentru securitate maximă, utilizați două seturi diferite de 4-6 caractere aleatorii. Apoi, câmpul de parolă are un buton Aleatoriu care generează o parolă de 8 caractere. De asemenea, puteți adăuga mai multe caractere la parolă pentru securitate maximă. Faceți clic pe Creare . Următorul ecran va rezuma baza de date, numele de utilizator, parola și numele de gazdă. Asigurați-vă că le copiați și li lipiți într-un fișier text pentru referințe viitoare.

Articole similare

- Advertisement -

ULTIMELE ARTICOLE