13.4 C
București
joi, 22 februarie 2024

Cum se instalează WordPress

WordPress este binecunoscut pentru ușurința sa de instalare. În majoritatea circumstanțelor, instalarea WordPress este un proces foarte simplu și durează mai puțin de cinci minute. Multe gazde web oferă acum instrumente (de exemplu Fantastico) pentru a instala automat WordPress pentru tine. Cu toate acestea, dacă doriți să instalați singur WordPress, următorul ghid vă va ajuta.

Lucruri de știut înainte de a instala WordPress

Înainte de a începe instalarea, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți și să le faceți. Consultați articolul Înainte de a instala .
Dacă aveți nevoie de mai multe instanțe WordPress, consultați Instalarea mai multor instanțe WordPress.

Instrucțiuni de bază

Iată versiunea rapidă a instrucțiunilor pentru cei care se simt deja confortabil cu efectuarea unor astfel de instalări. Urmează instrucțiuni mai detaliate .

 1. Descărcați și dezarhivați pachetul WordPress dacă nu ați făcut-o deja.
 2. Creați o bază de date pentru WordPress pe serverul dvs. web, precum și un utilizator MySQL (sau MariaDB) care are toate privilegiile pentru accesarea și modificarea acesteia.
 3. (Opțional) Găsiți și redenumiți wp-config-sample.phpîn wp-config.php, apoi editați fișierul (consultați Editarea wp-config.php) și adăugați informațiile bazei de date.
  Notă: Dacă nu vă simțiți confortabil cu redenumirea fișierelor, pasul 3 este opțional și îl puteți sări, deoarece programul de instalare va crea fișierul wp-config.phppentru dvs.
 4. Încărcați fișierele WordPress în locația dorită de pe serverul dvs. web:
  • Dacă doriți să integrați WordPress în rădăcina domeniului dvs. (de exemplu https://example.com/), mutați sau încărcați tot conținutul directorului WordPress dezarhivat (cu excepția directorului WordPress însuși) în directorul rădăcină al serverului dvs. web.
  • Dacă doriți să aveți instalarea WordPress în propriul subdirector de pe site-ul dvs. web (de exemplu https://example.com/blog/), creați directorul blogului pe serverul dvs. și încărcați conținutul pachetului WordPress dezarhivat în director prin FTP .
  • Notă: Dacă clientul dvs. FTP are o opțiune de a converti numele fișierelor în minuscule, asigurați-vă că este dezactivată.
 5. Rulați scriptul de instalare WordPress accesând adresa URL într-un browser web. Aceasta ar trebui să fie adresa URL la care ați încărcat fișierele WordPress.

– Dacă ați instalat WordPress în directorul rădăcină, ar trebui să vizitați: https://example.com/
– Dacă ați instalat WordPress în propriul subdirector numit blog, de exemplu, ar trebui să vizitați: https://example.com/blog /
Asta este! WordPress ar trebui să fie instalat acum.

Instrucțiuni detaliate

Pasul 1: Descărcați și extrageți

Descărcați și dezarhivați pachetul WordPress de pe wordpress.org/download/ .

 • Dacă veți încărca WordPress pe un server web la distanță, descărcați pachetul WordPress pe computer cu un browser web și dezarhivați pachetul.
 • Dacă veți folosi FTP, treceți la pasul următor – încărcarea fișierelor este tratată mai târziu.
 • Dacă aveți acces shell la serverul dvs. web și sunteți confortabil să utilizați instrumente bazate pe consolă, poate doriți să descărcați WordPress direct pe serverul dvs. web folosind wget (sau lynx sau un alt browser web bazat pe consolă) dacă doriți să evitați FTP-ul :
  • wget https://wordpress.org/latest.tar.gz
  • Apoi extrageți pachetul folosind:
  • tar -xzvf latest.tar.gz

  Pachetul WordPress se va extrage într-un folder numit wordpress în același director pe care l-ați descărcat latest.tar.gz.

Pasul 2: Descărcați și extrageți

Dacă utilizați un furnizor de găzduire , este posibil să aveți deja o bază de date WordPress configurată pentru dvs. sau poate exista o soluție de configurare automată pentru a face acest lucru. Verificați paginile de asistență ale furnizorului dvs. de găzduire sau panoul de control pentru indicii despre dacă va trebui sau nu să creați unul manual.

Dacă determinați că va trebui să creați unul manual, urmați instrucțiunile pentru Utilizarea phpMyAdmin de mai jos pentru a vă crea numele de utilizator și baza de date WordPress. Pentru alte instrumente precum Plesk, cPanel și Utilizarea clientului MySQL, consultați articolul Crearea bazei de date pentru WordPress.

Dacă aveți o singură bază de date și este deja în uz, puteți instala WordPress în ea – asigurați-vă doar că aveți un prefix distinctiv pentru tabelele dvs., pentru a evita suprascrierea oricăror tabele de baze de date existente.

Folosind phpMyAdmin

Dacă serverul dvs. web are instalat phpMyAdmin , puteți urma aceste instrucțiuni pentru a vă crea numele de utilizator și baza de date WordPress. Dacă lucrați pe propriul computer, pe majoritatea distribuțiilor Linux puteți instala automat PhpMyAdmin.

Notă: Aceste instrucțiuni sunt scrise pentru phpMyAdmin 4.4; interfața de utilizator phpMyAdmin poate varia ușor între versiuni.

 1. Dacă o bază de date referitoare la WordPress nu există deja în meniul derulant Bază de date din stânga, creați una:
  1. Alegeți un nume pentru baza dvs. de date WordPress: ‘ wordpress‘ sau ‘ blog‘ sunt bune, dar majoritatea serviciilor de găzduire (în special găzduire partajată) vor necesita un nume care începe cu numele dvs. de utilizator și o liniuță de subliniere, așa că, chiar dacă lucrați pe propriul computer, vă sfătuim că vă verificați cerințele pentru serviciul de găzduire, astfel încât să le puteți urma pe propriul server și să vă puteți transfera baza de date fără modificare. Introduceți numele ale bazei de date în câmpul Creare bază de date și alegeți cea mai bună colație pentru limba și codificarea dvs. În cele mai multe cazuri, este mai bine să alegeți în seria „utf8_” și, dacă nu vă găsiți limba, să alegeți „utf8mb4_general_ci” (Consultați acest articol despre upgrade la utf8mb4) .
  2. Faceți clic pe pictograma phpMyAdmin din stânga sus pentru a reveni la pagina principală, apoi faceți clic pe fila Utilizatori . Dacă un utilizator legat de WordPress nu există deja în lista de utilizatori, creați unul:
   1. Faceți clic pe Adăugați utilizator .
   2. Alegeți un nume de utilizator pentru WordPress (‘ wordpress‘ este bun) și introduceți-l în câmpul Nume utilizator . (Asigurați-vă că Utilizați câmpul de text : este selectat din meniul drop-down.)
   3. Alegeți o parolă sigură (în mod ideal, care conține o combinație de litere mari și mici, numere și simboluri) și introduceți-o în câmpul Parolă . (Asigurați-vă că Use text field : este selectat din meniul drop-down.) Reintroduceți parola în câmpul Re-type .
   4. Notați numele de utilizator și parola pe care le-ați ales.
   5. Lăsați toate opțiunile din Privilegii globale la valorile implicite.
   6. Faceți clic pe Go .
   7. Reveniți la ecranul Utilizatori și faceți clic pe pictograma Editați privilegii de pe utilizatorul pe care tocmai l-ați creat pentru WordPress.
   8. În secțiunea Privilegii specifice bazei de date , selectați baza de date pe care tocmai ați creat-o pentru WordPress în meniul derulant Adăugați privilegii la următoarea bază de date și faceți clic pe Go.
   9. Pagina se va reîmprospăta cu privilegii pentru acea bază de date. Faceți clic pe Check All pentru a selecta toate privilegiile și faceți clic pe Go .
   10. Pe pagina rezultată, notați numele gazdei afișat după Server : în partea de sus a paginii. (Acesta va fi de obicei localhost .)

   

Pasul 3: Configurați wp-config.php

Puteți fie să creați și să editați singur fișierul wp-config.php, fie să săriți peste acest pas și să lăsați WordPress să încerce să facă acest lucru singur atunci când rulați scriptul de instalare (pasul 5). (va trebui să-i comunicați în continuare WordPress informațiile bazei de date).

(Pentru detalii mai detaliate și instrucțiuni pas cu pas pentru crearea fișierului de configurare și a cheii secrete pentru securitatea parolei, consultați Editarea wp-config.php ).

Reveniți la locul în care ați extras pachetul WordPress la Pasul 1, redenumiți fișierul wp-config-sample.php în wp-config.php și deschideți-l într-un editor de text.

Introduceți informațiile bazei de date în secțiunea etichetată

 // ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //

DB_NAME
Numele bazei de date pe care ați creat-o pentru WordPress la Pasul 2.
DB_USER
Numele de utilizator pe care l-ați creat pentru WordPress la Pasul 2.
DB_PASSWORD
Parola pe care ați ales-o pentru numele de utilizator WordPress la Pasul 2.
DB_HOST
Numele de gazdă pe care l-ați determinat la Pasul 2 (de obicei localhost, dar nu întotdeauna; vezi câteva valori posibile DB_HOST ). Dacă este necesar un port, soclu sau conductă, adăugați două puncte (:) și apoi informațiile relevante la numele gazdei.
DB_CHARSET
Setul de caractere al bazei de date, în mod normal, nu ar trebui schimbat (vezi Editarea wp-config.php ).
DB_COLLATE
Colaţionarea bazei de date ar trebui să fie în mod normal lăsată goală (vezi Editarea wp-config.php ).

Introduceți valorile cheii secrete în secțiunea etichetată

/* Authentication Unique Keys and Salts. */

Salvați wp-config.phpfișierul.

Pasul 4: Încărcați fișierele

Acum va trebui să decideți unde de pe domeniul dvs. doriți să apară site-ul dvs. bazat pe WordPress:
– În directorul rădăcină al site-ului dvs. web. (De exemplu, https://example.com/)
– Într-un subdirector al site-ului dvs. web. (De exemplu, https://example.com/blog/)

Notă: Locația directorului web rădăcină în sistemul de fișiere de pe serverul dvs. web va varia în funcție de furnizorii de găzduire și sistemele de operare. Verificați cu furnizorul dvs. de găzduire sau cu administratorul de sistem dacă nu știți unde este.

În directorul rădăcină

 • Dacă trebuie să încărcați fișierele pe serverul dvs. web, utilizați un client FTP pentru a încărca tot conținutul directorului wordpress (dar nu directorul în sine) în directorul rădăcină al site-ului dvs. web.
  Dacă fișierele dvs. sunt deja pe serverul dvs. web și utilizați acces shell pentru a instala WordPress, mutați tot conținutul directorului wordpress (dar nu directorul în sine) în directorul rădăcină al site-ului dvs. web.

Într-un subdirector

 • Dacă trebuie să încărcați fișierele pe serverul dvs. web, redenumiți directorul wordpress cu numele dorit, apoi utilizați un client FTP pentru a încărca directorul în locația dorită din directorul rădăcină al site-ului dvs. web.
 • Dacă fișierele dvs. sunt deja pe serverul dvs. web și utilizați accesul shell pentru a instala WordPress, mutați directorul wordpress în locația dorită în directorul rădăcină al site-ului dvs. și redenumiți directorul cu numele dorit.

Pasul 5: Rulați scriptul de instalare

Indicați un browser web pentru a porni scriptul de instalare.

 • Dacă ați plasat fișierele WordPress în directorul rădăcină, ar trebui să vizitați: https://example.com/wp-admin/install.php
 • Dacă ați plasat fișierele WordPress într-un subdirector numit blog, de exemplu, ar trebui să vizitați: https://example.com/blog/wp-admin/install.php

Configurați fișierul de configurare

Dacă WordPress nu poate găsi fișierul wp-config.php, vă va spune și vă va oferi să încercați să creați și să editați fișierul în sine. (De asemenea, puteți face acest lucru direct încărcând wp-admin/setup-config.phpîn browserul dvs. web.) WordPress vă va cere detaliile bazei de date și le va scrie într-un nou fișier wp-config.php. Dacă acest lucru funcționează, puteți continua cu instalarea; în caz contrar, întoarceți-vă și creați, editați și încărcați singur fișierul wp-config.php (pasul 3).

 

Instalare de finisare

Următoarele capturi de ecran arată cum progresează instalarea. Observați că la intrarea în ecranul de detalii, introduceți titlul site-ului, numele de utilizator dorit, alegerea unei parole (de două ori) și adresa de e-mail. De asemenea, este afișată o casetă de selectare care vă întreabă dacă doriți ca blogul dvs. să apară în motoarele de căutare precum Google și DuckDuckGo. Lăsați caseta nebifată dacă doriți ca blogul dvs. să fie vizibil pentru toată lumea, inclusiv pentru motoarele de căutare, și bifați caseta dacă doriți să blocați motoarele de căutare, dar să permiteți vizitatorilor normali. Rețineți că toate aceste informații pot fi modificate ulterior în ecranul de administrare .

 

Dacă instalați cu succes WordPress, va fi afișat promptul de conectare.

Depanarea scriptului de instalare
– Dacă primiți o eroare despre baza de date când rulați scriptul de instalare:
– Reveniți la Pasul 2 și la Pasul 3 și asigurați-vă că ați introdus toate informațiile corecte ale bazei de date în wp-config.php.
– Asigurați-vă că ați acordat utilizatorului dvs. WordPress permisiunea de a accesa baza de date WordPress la Pasul 3.
– Asigurați-vă că serverul bazei de date rulează.

instalând WordPress pe Atlantic.net

Instalați WordPress pe Ubuntu 14.04 LTS
De asemenea, puteți instala WordPress pe Ubuntu cu un singur clic pe Găzduire WordPress pe Atlantic.Net.

Instalarea WordPress la AWS

 • Installatron WordPress Installatron WordPress este o imagine preconfigurată și gata de lansare care conține un site web WordPress și instrumentele de management WordPress ale Installatron.
 • Arhitectarea unui site WordPress extrem de scalabil în AWS Un ghid pentru construirea unei implementări AWS mai scumpe și mai scalabile folosind Magazinul de date relaționale (RDS) Amazon și colab.

Instalarea WordPress la DigitalOcean

 • Cum se instalează WordPress pe Ubuntu 14.04

Instalarea WordPress la Linode

 • Gestionați conținutul web cu WordPress Instalați WordPress pe un server Debian cu o stivă LAMP

De asemenea, puteți instala WordPress pe Ubuntu cu un singur clic folosind acest StackScript pe Linode.

Instalarea WordPress la iPage Hosting

 • Acesta este un tutorial grozav pas cu pas al IStartBlogging despre cum să vă configurați blogul în mod inteligent cu iPage Hosting.

În mai puțin de 5 minute de acum, îți vei avea blogul pregătit pe domeniul tău. Veți instala WordPress pe propriul domeniu ca un proces automatizat cu funcția de instalare WordPress ONE Click de la găzduirea iPage.

Instalarea WordPress la Microsoft Azure

 • Instalarea WordPress pe Microsoft Azure este la fel de simplă ca doar câteva clicuri. Un spațiu de găzduire și o bază de date MySQL vor fi create și configurate, așa că sunteți gata să începeți să creați în câteva secunde.
 • Întâmpinați unele probleme și aveți nevoie să depanați site-ul WordPress pe Azure? Urmați acest ghid la îndemână de depanare pentru WordPress pe Azure
 • Există o listă completă de resurse despre cum să aflați mai multe despre WordPress pe Microsoft Azure!

Probleme comune de instalare

Următoarele sunt câteva dintre cele mai frecvente probleme de instalare. Pentru mai multe informații și pentru depanarea problemelor legate de instalarea WordPress, consultați Întrebări frecvente Instalare și Întrebări frecvente Depanare .

Văd mai degrabă o listă de director decât o pagină web.

Serverului web trebuie să i se spună să vadă implicit index.php. În Apache, utilizați directiva DirectoryIndex index.php. Cea mai simplă opțiune este să creați un fișier numit .htaccess în directorul instalat și să plasați directiva acolo. O altă opțiune este să adăugați directiva la fișierele de configurare ale serverului web.

Văd o mulțime de Headers already senterori. Cum repar asta?

Probabil ați introdus o eroare de sintaxă la editarea wp-config.php.

 1. Descărcați wp-config.php (dacă nu aveți acces shell ).
 2. Deschideți-l într-un editor de text .
 3. Verificați dacă prima linie nu conține decât , și că nu există text după ea (nici măcar spații albe).
 4. Dacă editorul dvs. de text salvează ca Unicode, asigurați-vă că nu adaugă nicio marca de ordine a octetilor (BOM) . Majoritatea editoarelor de text cu Unicode nu informează utilizatorul dacă adaugă sau nu o BOM la fișiere; dacă da, încercați să utilizați un alt editor de text.
 5. Salvați fișierul, încărcați-l din nou dacă este necesar și reîncărcați pagina în browser.

Pagina mea iese din farfurie. Când mă uit la sursă, văd o mulțime de <?php ?>etichete „ ”.

Dacă <?php ?>etichetele sunt trimise către browser, înseamnă că PHP- ul dvs. nu funcționează corect. Tot codul PHP ar trebui să fie executat înainte ca serverul să trimită codul HTML rezultat către browserul dvs. web. (De aceea se numește preprocesor.) Asigurați-vă că serverul dvs. web îndeplinește cerințele pentru a rula WordPress, că PHP este instalat și configurat corect sau contactați furnizorul dvs. de găzduire sau administratorul de sistem pentru asistență.

Tot primesc un Error connecting to databasemesaj, dar sunt sigur că configurația mea este corectă.

Încercați să vă resetați manual parola MySQL. Dacă aveți acces la MySQL prin shell, încercați să emiteți:

SET PASSWORD FOR 'wordpressusername'@'hostname' = OLD_PASSWORD('password');

Dacă nu aveți acces shell, ar trebui să puteți introduce pur și simplu cele de mai sus într-o interogare SQL în phpMyAdmin. În caz contrar, poate fi necesar să utilizați panoul de control al gazdei pentru a reseta parola pentru utilizatorul bazei de date.

Tot primesc un Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPressmesaj, dar sunt sigur că configurația mea este corectă.

Verificați pentru a vă asigura că configurația dvs. a serverului dvs. web este corectă și că pluginul MySQL este încărcat corect de programul dvs. de server web. Uneori, această problemă necesită verificarea și verificarea faptului că totul din calea de la serverul web până la instalarea MySQL este pe deplin operațional. Fișierele de configurare sau setările incorecte sunt adesea cauza acestei probleme.

Încărcările mele de imagini/MP3 nu funcționează.

Dacă utilizați Editorul de text îmbogățit pe un blog care este instalat într-un subdirector și trageți o imagine nou încărcată în câmpul editorului, imaginea poate dispărea câteva secunde mai târziu. Acest lucru se datorează unei probleme cu TinyMCE (editorul de text îmbogățit) care nu obține suficiente informații în timpul operației de glisare pentru a construi corect calea către imagine sau alt fișier. Soluția este să NU trageți imaginile încărcate în editor. În schimb, faceți clic și țineți apăsat pe imagine și selectați Trimiteți la Editor.

Articole similare

- Advertisement -

ULTIMELE ARTICOLE