13.4 C
București
joi, 22 februarie 2024

Absolute Path

Calea Absolută

(cunoscută și ca cale completă )

Locația completă a unui fișier sau director într-un sistem de fișiere computerizat. O cale absolută începe la directorul rădăcină (sau litera de unitate) și continuă în sus în ierarhia directoarelor până când se ajunge la fișierul sau directorul specific. Aceasta contrastează cu o cale relativă , care nu începe la directorul rădăcină.

Sintaxa căilor absolute diferă în funcție de sistemul de operare. Pe Microsoft Windows, acestea încep cu o literă de unitate și folosesc o bară oblică inversă pentru a separa numele directoarelor. Căile absolute pe macOS și Linux nu au litere de unitate și folosesc o bară oblică ca separator de director.

Exemple:

  • Windows:C:\Users\Matt\www\blog\images\icecream.jpg
  • macOS:/Users/Matt/www/blog/images/icecream.jpg
  • Linux:/home/Matt/www/blog/images/icecream.jpg

Pentru a găsi calea absolută a sistemului de fișiere a directorului care conține o pagină web, copiați codul de mai jos într-un fișier text nou, salvați fișierul ca path.php (făcând astfel o pagină web PHP simplă) și mutați acel fișier pe serverul dvs. web . Apoi direcționați browserul dvs. web către adresa URL a fișierului respectiv (de exemplu, http://www.example.com/path.php ).

<?php
echo getcwd();
?>

Vezi și: Calea (calculatură) la Wikipedia

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -

ULTIMELE ARTICOLE