13.4 C
București
joi, 22 februarie 2024

Este Magento o platformă bună de comerț electronic?

Avantaje și dezavantaje ale platformei de comerț electronic Magento: Merită Magento banii dvs.?

Probabil că ați căutat cea mai bună platformă de comerț electronic pentru afacerea dvs. și v-ați pus ochii pe Magento. Desigur, Magento (alias Adobe Commerce) a fost recunoscut pe drept drept lider de piață în cel mai recent raport Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce din 2022 pentru flexibilitatea, scalabilitatea și caracteristicile sale robuste.

Magento Open Source vs Magento Commerce

Înainte de a ne aprofunda în avantajele și dezavantajele Magento, iată o scurtă reamintire a ceea ce are de oferit Magento. Încă de la lansare, Magento a fost disponibil în două ediții:

Magento Open Source (fosta Magento Community). Codul de bază al acestei ediții poate fi descărcat gratuit și editat conform cerințelor fiecăruia. Această ediție oferă funcționalități de bază care pot fi îmbunătățite și mai mult prin module personalizate și/sau extensii gata făcute din Magento Marketplace.
Magento Commerce (fostă Magento Enterprise). Această ediție poate fi instalată în versiunea sa auto-găzduită sau ca o ediție găzduită în cloud (alias Magento Commerce Cloud). Setul de caracteristici este mult mai vast decât cel al Magento Open Source și se potrivește companiilor mijlocii și întreprinderilor mari. Pentru a dezvolta un magazin online pe Commerce Edition, trebuie mai întâi să creați un cont în Magento și să plătiți taxe de licență.

Ei bine, să aruncăm o privire mai atentă la avantajele Magento Enterprise.

Avantajele Magento 2: De ce să alegeți Magento ca platformă de comerț electronic?

Există un motiv pentru care cele mai mari mărci din lume precum Nike sau Ford iubesc Magento. Platforma a ieșit drept una dintre cele mai robuste, flexibile, ușor de utilizat și scalabile platforme de pe piața comerțului electronic. Să cercetăm mai profund avantajele comerțului electronic Magento.

Flexibilitate ridicată și personalizare fără limite

Vand bijuterii? Dispozitive electronice? Medicamente? Oricare ar fi afacerea dvs. de retail, Magento poate fi adaptat pentru a satisface cerințele dvs. de afaceri.

Motivul pentru o astfel de flexibilitate ridicată este simplu: platforma este open source. Puteți modifica codul, personaliza șabloanele, răsuciți și transformați caracteristicile exact așa cum aveți nevoie. Dacă Magento nu oferă funcționalitatea de care aveți nevoie, puteți integra o extensie terță parte sau puteți construi una de la zero pentru a face magazinul dvs. mai atrăgător pentru clienți.

În plus, arhitectura Magento condusă de API face mai ușoară integrarea sistemelor terțe precum ERP, CRM, metode de plată, fără a încetini site-ul dvs. Puteți chiar să treceți fără cap și să vă decuplați interfața front-end de operațiunile de comerț back-end. Cu Magento, posibilitățile de personalizare sunt într-adevăr nelimitate.
Lista bogată de caracteristici

Comparați Magento cu Shopify, WooCommerce sau orice altă platformă de comerț electronic. Veți vedea că Magento câștigă întotdeauna lupta în categoria caracteristici. Datorită unei varietăți de funcții ieșite din cutie, Magento este o soluție puternică atunci când vine vorba de marketing, experiență de utilizator și eficiență în afaceri.

Iată câteva caracteristici Magento care merită menționate:

Mai multe vizualizări ale magazinului
Panou de administrare intuitiv pentru gestionarea eficientă a comenzilor
Suport în mai multe limbi și mai multe valute
Suport pentru o gamă largă de tipuri de produse (simple, configurabile, pachete, descărcabile etc.)
Funcții SEO puternice (inclusiv Harta site-ului Google, adrese URL compatibile cu motorul, metainformații pentru produse și categorii)
Finalizare pe o pagină și livrare la mai multe adrese într-o singură comandă
Analiză și raportare extinse

…si multe altele! Lansarea Magento 2.4 a îmbunătățit și funcționalitățile B2B, studioul PWA pentru a sprijini internaționalizarea magazinelor și suportul de performanță pentru cataloage mari. O listă completă a funcțiilor Magento poate fi găsită aici.
Scalabilitate optimă

Printre numeroasele beneficii ale Magento, scalabilitatea le depășește pe toate. Cea mai mare teamă a tuturor comercianților cu amănuntul online este un site web lent, cu performanțe slabe. Cu Magento, nu va trebui să vă faceți griji. Indiferent dacă vindeți 100 de articole sau 1.000.000 de SKU-uri, Magento se va descurca fără efort, fără nicio ajustare majoră a performanței.

De fapt, unul dintre beneficiile Magento este că platforma poate suporta peste 500.000 de produse pe un singur server cu o cantitate decentă de RAM (32-64 GB). De asemenea, poate efectua mii de tranzacții pe oră. Numărul potențial de SKU crește doar dacă vă mutați magazinul pe servere cloud. În acest fel, puteți scala fără probleme și puteți gestiona sarcinile de vârf, ceea ce este un mare avantaj Magento 2 în comparație cu alte platforme de comerț electronic.

O comunitate mare de utilizatori și colaboratori

Popularitatea Magento aduce un dublu beneficiu comercianților. Pe de o parte, nu veți avea nicio problemă să găsiți un furnizor care să vă sprijine magazinul – doar răsfoiți portalul Magento Partners. Mulți furnizori terți își ajustează, de asemenea, compatibilitatea sistemelor lor pentru a se potrivi cerințelor platformei Magento.

Pe de altă parte, o comunitate imensă de colaboratori vă va ajuta să găsiți soluții imediate la orice problemă legată de Magento. Armata de inovatori Magento are la dispoziție peste 360.000 de membri ai forumului, 8.000 de dezvoltatori certificați, 5.900 de colaboratori și 1.150 de parteneri. În plus, furnizorul de platformă este interesat de succesul comercianților săi și organizează întâlniri, conferințe și zile de contribuție.
Prietenia mobilului

Consumatorii sunt pe primul loc pe mobil acum. Pe măsură ce smartphone-urile devin importante pentru fiecare etapă a călătoriei de cumpărare, de la descoperirea mărcii până la verificarea prețurilor, eșecul în adoptarea unui site web prietenos cu dispozitivele mobile înseamnă pierderea unui joc de marketing.

Magento oferă toate instrumentele necesare pentru a construi un site web de comerț electronic receptiv pentru diverse dispozitive, inclusiv iPhone, iPad și Android. Mai bine, un Magento PWA Studio permite unui retailer să sporească experiența utilizatorului și să creeze o aplicație mobilă fiabilă, rapidă și captivantă. În epoca în care utilizatorii de telefonie mobilă își petrec 90% din timp în aplicații, spre deosebire de browserele mobile, capacitățile Magento pentru dispozitive mobile devin un adevărat atu.

Articole similare

- Advertisement -

ULTIMELE ARTICOLE